Teak har prædikatet "Verdens bedste og nyttigste træsort". Det er ikke uden grund, at denne dejlige træsort har fået det prædikat. Træet er helt fantastisk p.g.a det naturlige olieindhold, harpikssyre og resistensstoffer, der udover kiselindholdet gør at træet er yderst holdbart under ugunstige forhold.

Til brug i nærheden af saltvand er teak suverænt den mest holdbare træsort. Træet har en dejlig læderagtig duft og et flot brunligt udseende. Når træet skæres op, har det et grønligt skær, der dog hurtigt "ilter op" og i løbet af ganske kort tid, har træet fået sin naturlige brune farve igen. Teak er, som omtalt, en fantastisk holdbar træsort, men man skal være opmærksom på, at kiselindholdet gør, at værktøj og klinger sløves mere end almindeligt under opskæring.


Der er for øjeblikket stor opmærksomhed omkring importen af teak fra Myanmar (Burma).

Landene i EU og regeringen i Myanmar er ikke enige omkring dokumentationen omkring ”bæredygtig skovdrift”.

Vi har på den baggrund valgt, at vi pr. 1 juni 2018 IKKE vil indkøbe mere teak, før der er 100 % opbakning omkring en revideret og godkendt dokumentation fra regeringen i Myanmar.

Når importen af teak til Europa opfylder kravene til EUTR (European Timber Regulation), vil vi igen overveje vores beslutning.

Alt teak som vi lagerfører er indkøbt før 1. juni 2018 og kun fra anerkendte leverandører, som opfylder deres Due Diligence forpligtelser.